Öka försäljningen med en bildekor

Som egenföretagare kan det vara svårt att nå ut till nya kunder. Vart någonstans ska man hitta potentiella kunder? Beroende på vilken sorts företag du bedriver, finns det olika ställen du kan göra reklam på. För nästan alla företag är bildekor ett bra val. En bildekor syns överallt och potentiella kunder kan få nys om dig bara för att du kör omkring. Reklam är en oerhört viktig del i försäljningen eftersom det är den som ska locka till sig nya kunder. Förutom en bildekor är det såklart även bra att nå ut till folk på sociala media, i tidningsannonser och även i lokalteve. Ju fler folk som ser din reklam och ju fler gånger de ser den, desto större är chansen att de blir intresserade. En bildekor kan du få hjälp med hos företag. Kanske har du egna idéer om hur du vill att designen ska se ut, eller så kanske du inte har en aning. Oavsett så kan du få professionell hjälp med bildekorer. Några viktiga punkter för att reklamen ska bli så säljande som möjligt är dock tydlighet. När du ska sätta reklam på bilen är det viktigt att reklamen syns tydligt och går snabbt att läsa. De flesta som ser reklamen kommer nämligen själva att vara körandes.

Andra fördelar med bildekor

Förutom reklamtexter och bilder finns det andra fördelar att investera i en bildekor. En av dem är att du kan ändra färg eller mönster på din bil på ett enkelt sätt. Bildekorer görs ofta av gjutet folie, ett formbart material som täcker skarvar, motorhuven och så vidare. Istället för en reklamtext kan du välja att bilen ska vara blommig eller leopardmönstrad. Om du är snickare kan det vara fräckt att sätta upp en bildekor som ser ut som en husfasad till exempel. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna. Du kan välja på att ha en liten reklambild eller logga nere i bilens hörn, eller att täcka hela bilens sida med reklam. Idag finns det avancerade datorprogram som räknar ut utbuktningar och andra mått på bilen för att reklambilden ska passa så perfekt som möjligt. Trots att en engångskostnad må vara billigare med en tidningsannons, är priset för en bildekor otroligt mycket billigare i längden. Om du kör omkring din bil med reklam i exempelvis Stockholm eller centrala Göteborg, visas ditt företag upp för cirka 8 000 kunder eller mer – per timme. Ganska många potentiella kunder.

Fundera ut vad du vill ha med i din bildekor

Innan du kommer till en firma som utför bildekorer, är det bra att du har funderat ut vad du vill ha med i reklamen. Kanske vill du ha en slogan, ett telefonnummer eller mailadress. Om du vill ha ett visst foto eller liknande är det också bra att ha med sådant. För att man ska kunna sätta fast en bildekor är det viktigt att bilen är noggrant rengjord, annars fäster inte folien. Detta kan du göra själv innan du besöker firman, men många företag som utför bildekor erbjuder även tvätt. För att din reklambild ska se så attraktiv ut som möjligt är det bra om bilen är i sitt bästa skick. Lämna därför in den på rekonditionering. På en rekond får du bilen rengjord både på utsidan och på insidan.