Renovera en veteranbil

0 Comments

Att renovera en klassisk bil bara kräver några enkla steg men att genomföra dem kommer att ta tid och en stor budgetering. Tid är en viktig faktor i sin helhet i ett restaureringsprojekt eftersom det kan ta cirka 1000 timmar att återställa en klassisk bil. Du kommer att behöva en hel del delar som inte alltid kommer att vara lätt att hitta och kommer att kosta stora summor pengar.

Hitta din bil
Först av allt måste du ha ett fordon att restaurera. Du kan skära ner på mängden arbete och pengar du behöver spendera på återställande genom att köpa en klassisk bil som redan är delvis återställd eller ett projekt som någon inte har haft tid eller pengar för att avsluta. Men du kommer att få betala mer för detta. Alternativt kan du spana runt efter ett komplett projekt som kommer att behöva en hel del arbete men som inte kommer att kosta dig mycket initialt. Prata med andra bilentusiaster som kan vara medvetna om ett potentiellt projekt, titta i tidningar och kontrollera eventuella annonser på nätet och ha inte för bråttom att göra ditt val. Ju mer arbete du måste göra, desto längre tid tar projektet och mer pengar kommer du att få spendera på delar.

Finna delar
Du behöver ett antal reservdelar när du återställer en klassisk bil. Om du har tur kommer du att kunna rädda några av de delar som redan finns på bilen och i motorn. Dock kommer det fortfarande finnas en hel del saker som du behöver köpa.

Kontakta skrotföretag i ditt område för att se om de har ett liknande fordon. Om så är fallet så ta reda på vilka delar finns tillgängliga. Detta kommer att vara den billigaste vägen. Kolla dessutom på nätet för att se om någon har ett liknande fordon för reservdelar eller reparationer. Detta kan vara en bra källa till billiga delar.

Du kan också hitta ett brett utbud av billiga delar på nätet. De bästa platserna är via online bilforum där medlemmarna kan erbjuda delar till salu.

Det enda sättet att renovera en klassisk bil på en liten budget är att göra jobbet själv. Det innebär att du behöver en plats att göra arbetet på såsom ett garage där fordonet är avskärmad från väder och vind. Du behöver också ett komplett utbud av verktyg, bruksanvisningen och massor av erfarenhet. Prata med vänner eller andra entusiaster som har erfarenhet och kan vara villiga att hjälpa eller lära dig.

Hur mycket du behöver göra beror naturligtvis på tillståndet i bilen men det kommer säkert att bli en del kosmetiska arbeten. Lägg undan pengar för en professionell lackering som avslutning även om du kan göra grundarbetet själv. Detta kommer att spara på de totala kostnaderna för lackeringen.

Räkna med att ta ungefär ett år att återställa en klassisk bil. Försök inte snabba dig för det tar alltid tid att hitta de billigaste delar och att göra så mycket av arbetet som du kan själv.

Du bör göra ett antal beslut och utvärderingar innan du börjar arbeta på bilen.

Bedöm bilen.
Har du köpt en gammal rosthög hink eller en skadad bil? Kanske är den i gott skick men karossen har sett bättre dagar. Kanske du köpte en bil som hade varit avställd under en lång tid och behöver minimal restaurering. Mängden arbete som bilen behöver kommer att avgöra omfattningen av projektet i tid och pengar.