Spyker Cars vill få gratis reklam

0 Comments

Spyker Cars från Holland vill ta över SAAB. För de som inte könner till Spyker så är det ett litet företag från Nederländerna och som Koenigsegg har de antagligen inte heller pengarna att rädda SAAB. Det krävs många miljarder om man vill försöka rädda bilmärket SAAB.

Så vad vill Spyker Cars? Jo, antagligen är de ute efter gratis reklam. Genom att lägga ett bud på SAAB kommer de få massor med tidningsartikla. Antagligen kommer de att synas på många stora tidningarnas framsida, och detta helt gratis. I slutändan kommer de nog inte köpa SAAB utan gå tillbaka till det de gör idag, tillverka lyxbilar samt att många fler personer känner till lyxmärket.

Enda överlevnadschansen för SAAB är att hitta en köpare som redan idag tillverkar bilar för stora marknaden. En tillverkare som kan lägga ner många miljarder samt som kan tillföra ny teknik till SAAB. Om SAAB vill överleva och vara lönsam behöver de många fler olika bilmodeller samt snåla motorer. Idag har SAAB varken det ena eller andra och det tar många år att utveckla nya bilmodeller samt motorer, om man nu inte kan köpa dem av en annan tillverkare.